No Gravatar

L’altre dia vaig estar a una trobada estatal de Moviments de Renovació Pedagògica. Una de les moltes conclusions a les que vam arribar és que era molt important remarcar la paraula “pública” , en els nostres centres, que poc a poc l’han anat abandonant i fent desaparèixer dels seus logotips i noms oficials.

Quantes persones coneixeu que diuen que treballen per projectes…que no els tria l’alumnat.Quantes persones coneixeu que treballin per ambients en els que l’alumnat …no tria la majoria de vegades on desitja anar.

Les paraules amaguen també altres caràcters. Darrera marques històriques s’allotgen empreses modernes que cotitzen a borsa. Darrera moviments nous s’amaguen moviments que no fomenten aquesta escola pública democràtica i per a tothom, no segregadora, que lluitem cada dia per mantenir.

I també maquillen, les escoles no públiques i que tenen subvencionat bona part del seu horari les podem dir privada concertada o d’iniciativa social (no, no és una broma de mal gust, és com un senyor dels importants de la concertada espanyola entre d’altres ha decidit autodenominar-la)

Els matisos hi són per tot arreu: quant costa ,altre cop, que el Departament d’Ensenyament es converteixi en Departament d’Educació? Això portarà algun canvi més enllà del nom? El temps ho dirà. Diuen que les paraules “volen” però les escrites queden. No dubteu en escriure i difondre les vostres. Salut.

To the official site of Related Posts via Taxonomies.