No Gravatar

Vaig escriure fa un temps “No serà ni la primera ni la darrera, arriba un punt en que no m’importa qui la secundi o ho deixi de fer, qui vulgui un dia o 80.
Faig vaga perquè n’estic fins al monyo (sí, no noto canvis però cada cop ho estic més) de que es fiquin amb la meva feina, de que facin que la faci pitjor tot i jo posar-hi més ganes, de que essent un servidor públic em senti com un estafador , intentant fent més amb menys sense que no es noti (ja ni em poso malalt perquè només de pensar com deixo el meu lloc de treball,com serà cobert – diuen que no afecten les retallades…- em poso més malalt encara) i venent un sistema educatiu que canvia cada cop que canvia la direcció del vent d’on bufa.

Volen 30 alumnes per aula? Els tindran .Volen més hores? Les tindran. Volen menys mestres? els tindran. Volen desballestar aquella escola pública , catalana i de qualitat que es demanava des dels temps de l’avi Paco? Ho estan aconseguint.Ieps! Però després que no em busquin, eh? (m’hauran fotut fora) : No em demaneu que voti en un sistema en el que hi crec cada cop menys,no em demaneu que gasti/inverteixi un sou que no tinc, no em demaneu que hi sigui en una pàtria on importen més els números que les persones, no em demaneu que participem en un futur del que ens van voler deixar exclosos pel simple fet de que alguns guanyessin una mica més, no em demaneu que ho doni tot per la meva feina, pels meus alumnes (no en tindré), per la meva gent, pels meus valors (us els haureu gastat tots, m’haureu pervertit).No em demaneu que sigui un professional compromès amb la seva feina, amb el seu país.No em demaneu que sigui mestre.

Per això i mentre pugui els recordaré que s’estan carregant el futur de 20 anys (el que triga més o menys l’escolaritat en produir quelcom de profit).Per això mentre pugui sortiré al carrer a protestar.”

I és que això ho vaig escriure pels vols de Maig…i té més vigència que mai.Com que cada casa és un món jo us explico el meu i ja em direu si tinc motius per anar a la vaga o no: interí de 7 anys treballats des del primer dia es queda sense adjudicació i és convertit en substitut per fets consumats, sense vacances i amb una màxima jornada que no arribarà al 90%.De regal no seré convocat a treballar fins el dia 12 de setembre si és que em donen alguna cosa als nomenaments que tindran lloc mentre molts de vosaltres llegiu aquestes línies, havent “abandonat” els meus nens, els meus companys i el meu centre.”

Què més necessito per anar a la vaga? Que diguin que és il·legal? Algú ho ha fet.Que la boicotegin? També.Que la senyora Rigau tingui el morro “gran caliu humà” d’apel·lar a la “bona fe del professorat” conforme ens incorporarem abans per preparar les classes que no hem tingut temps?…Oh wait…si no ho he pogut fer…perquè ni tan sols sé a quina escola estaré destinat mentre escric aquestes línies!! Com l’escola que em toqui divendres es digui INEM o SOC ja ho porto clar, ja.

La vaga és totalment legal, és convocada pels dies 12,13 i 19, segons el dia en que es comenci.Es farà una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a les 12h del Dimecres 12 de Setembre.Així que 12:00 del 12/09/12: No comencem el curs: Fem VAGA (Si sabeu més actes afegiu-los als comentaris.Gràcies)

Necessiteu més motius? Preferiu fer un #bingoRigau, tallar el carrer 10 minuts i quedar als mitjans com una anècdota? (va, que tots sabem que com a col·lectiu en l’apartat mobilitzacions la nostra cotització actual va pel bonus escombraries).Hem d’anar tots els dies amb una samarreta groga que se’ns acabi descolorint? Totes les nostres manualitats han de ser tisores o tenir a veure amb política?No som capaços de fer una vaga d’un sol dia i en volem fer una d’indefinida, de veritat?

D’altra banda des de Sóc.Mestre hem pensat una altra forma molt visible de protesta.Sabem que no s’hauria de mesclar política i educació, però donat que el Govern dels Millors ho ha fet amb gran èxit, nosaltres podem contraatacar.I és que em sap greu, jo no proposaré una escola en castellà com va fer en el seu dia un cos de funcionaris públics del Govern…però sí que no estic ni per independències (si d’aquesta gent ha de dependre l’educació sigui a Espanya, sigui a Catalunya Independent o sigui a la Xina Popular, jo em baixo del seu tren,francament) ni per Diades ni altre tipus de festes.Així que he decidit que no penjaré ni l’Estelada ni la Senyera soles: Penjaré la Groga, la nostra samarreta, perquè si ara està de moda ser d’uns colors el meu és el groc, la meva lluita és l’educació pública i vull que ho vegi tothom, no només a l’escola, lloc professional d’un mestre, sinó a tot arreu, i què millor que fer servir el meu balcó i la senyera que puc penjar per mostrar que la meva lluita ara és per aquest bé preuat en perill que és l’educació pública al nostre país.Quan tingui una cosa segura tan important com aquesta, sense perill i readquirida (perquè sembla que estiguem condemnats a perdre-la) ja em preocuparé en quina nació l’exerciré.Tots i totes l’11S amb la “Groga” , el “nostre color de veritat”.

 

To the official site of Related Posts via Taxonomies.