No Gravatar

Arribat al Facebook de SocMestre

“Sóc mestre des de fa 8 anys. He intentat treure’m les oposicions per mestre, m’he quedat a les portes per unes maleïdes centèsimes. M’encanta la meva professió, considero que és una de les professions més boniques i satisfactòries que hi ha avui dia. He nascut per ser mestre i perdria la vida per això. Estimo els nens/es i ells són la meva vida. Poder ensenyar i educar és el més bonic que m’ha passat en aquesta vida. Vull seguir fent-ho. Tinc experiències tan boniques amb aquests nens. No només amb ells, també amb pares, altres companys … Vaja, que és la meva vida, sense això moro.

Com la resta dels meus companys, he fet infinitat d’hores extres per abastar més i poder ajudar a tots aquests nens que tant ho necessiten. Necessiten afecte, comprensió, acceptació, i tot l’amor del món, ja que a les escoles públiques les situacions socioeconòmiques, així com familiars, no són les més adequades. Et trobes amb situacions extremadament dures, a causa de la maleïda crisi, entre moltes coses. Són nens/es amb infinitat de problemes. Gràcies al meu esforç, tenacitat i lluita he pogut ajudar a molts d’aquests nens/es i, també, a moltes famílies. Això m’enorgulleix, em fa creure que poso el meu granet de sorra perquè aquesta societat sigui més justa, igualitària, democràtica i fraternal.

Avui dia rebo mails, missatges d’aquests alumnes, mares i pares, agraint tot el que vaig fer per ells. Això ningú m’ho pot arrabassar, ningú m’ho podrà treure mai. Haver fet feliços a altres persones, haver ajudat i que una mica de la meva essència quedi en ells és una cosa meravellosa, indescriptible i que no es pot explicar amb vocable algun. Amb això em quedo, ha estat un somni meravellós …

Però tot somni té el seu final, i quan despertes et trobes amb la crua realitat. Obres els ulls i veus que després de tot aquest temps ja no podràs exercir. Tot gràcies a la senyora Rigau i els senyors de CiU, amb les seves polítiques totalitàries, caciquistes i ultra liberals. El que estan fent no té perdó. Ens estan traient qualsevol il·lusió. Ens ultratgen i ens humilien constantment.De ser interins hem passat, de la nit al dia, a ser substituts, i altres milers ens anem al carrer, tot això sense contemplació, sense indici d’empatia, usant tisora en mà.

Això comporta que els que tinguin la gran sort de poder exercir, com a substituts, cobraran per fer la mateixa feina que els seus companys, titulars funcionaris, un 15 per cent menys, sense paga alguna, i sense cobrar juliol ni agost. És una veritable desgràcia.

Tinc trenta anys i no em puc emancipar. Encara tinc sort que els meus pares m’acullen a casa. Com jo, milers de mestres i professors que han de pagar hipoteques. Déu sap si podran fer-ho. Aquest any entren 15000 alumnes nous a Catalunya i hi ha 3000 mestres i professors menys. En realitat caldria contractar més mestres i professors però fan tot el contrari. No es cobreixen jubilacions ni es contracten més mestres, fan fora al carrer prop de 3000. Aquest curs serà inviable tirar-lo endavant. He parlat amb companys que han començat el curs i estan sota mínims. No tenen cap tipus de recurs. Parlem de que no poden fer fotocòpies, que no disposen de pissarres en condicions, alguns no tindran calefacció per a l’hivern, ja que aquests centres no disposen dels diners suficients per arreglar-les o instal·lar-les.

A tot això cal sumar que aquest any no hi haurà recursos de personal, és a dir, mestres i professors per poder fer reforços, desdoblaments, en definitiva, ajudar a aquells nens/es que més ho necessiten. Aquests nens estan abocats a l’absolut fracàs. Les classes estaran més plenes que mai, abarrotades diria jo. En definitiva, el que volen és carregar-se l’escola pública. Això sí, ells seguiran amb els seus cotxes oficials, amb els seus sous exorbitants, casa de luxe a Pedralbes i, per descomptat, portaran els seus fills a escoles trilingües, escoles alemanyes, franceses … I a més promulgaran l’enfrontament entre congèneres, seguiran enfrontant-nos amb la resta d’Espanya, utilitzant el nacionalisme com a “arma llancívola”, i per tant, desviant l’atenció del que és veritablement important. Està clar que mai trepitjaran una escola pública ni atisbarán la problemàtica d’aquesta escola.

Mentre tot això passa, el senyor Artur Mas seguirà cobrant els seus 122.426 euros, el president que més cobra de totes les comunitats, duplicant al de Cantàbria, Ignacio Diego (59.534), i gairebé als d’Andalusia, José Antonio Griñán (63.808), i d’Astúries, Javier Fernández (63.704) i cobrant més que el senyor Marianito Rajoy (78.185). I els consellers autonòmics de Catalunya seguiran amb uns emoluments de 92.290 euros. Els millors pagats de tot l’estat espanyol.

La classe política està jugant amb tots nosaltres. Volen que ens enfrontem, que siguem cada vegada més individualistes (divideix i venceràs) i busquen la confrontació permanent de la classe mitjana/pobre. I, crec, sincerament, que ho estan aconseguint. Tenen controlats els poders fàctics, i el pitjor de tot és que hem estat nosaltres, el poble, els que els hi hem donat tot. El poder que tenen no hagués estat possible sense la nostra voluntat. Hem caigut en la desídia total, ens hem deixat portar pel corrent i pel pensament únic.
Així doncs, tenim el que ens mereixem …

Luis.
(Un mestre indignat com tants altres)”

To the official site of Related Posts via Taxonomies.