No Gravatar

Després d’una xerrada informativa del sindicat USTEC sobre el decret de plantilles ens veiem obligats a rectificar el titular , potser una mica exagerat que vam fer:ENS VAM QUEDAR CURTS.

El que desapareixerà a efectes pràctics no serà només la borsa d’interins i substituts: serà el FUNCIONARIAT SENCER (i no ho he dit jo, ho ha dit la consellera Rigau en roda de premsa  -llegiu entre línies).
Tal i com s’ha explicat a la reunió tots els mals venen de l’avaluació negativa de la persona, ocupi el lloc que ocupi, en funció de la plaça que ocupi podrà tenir preferència al concurs, perdre la preferència o bé quedar exclós en el pitjor des casos durant 2 anys, havent de passar una nova prova i informe.
És a dir que, de facto, un funcionari definitiu podrà perdre el seu lloc de treball, qui manen són els equips directius mentre que l’administració haurà de demostrar el per què no està d’acord amb aquesta decisió.Imagineu que si un funcionari pot perdre la plaça el panorama que se li dibuixa als substituts i interins no és gaire alentador: pels nous del tot, poden estar a prova un període d’un mes, i als quatre hauran de passar un procés avaluador per part d’aquest equip directiu.Oi que hi ha feines on treballes un període de prova d’un mes i no t’agafen? Doncs comenceu-vos a preparar, perquè a ensenyament passarà el mateix, a més no està gaire clar com un substitut podria negar-se a realitzar una entrevista de feina de la borsa sense quedar exclós d’ella.Tot depén de com es desenvolupin els decrets que venen, inclós aquest, però agafeu-vos que venen corbes.I aquest cop és a TOT el professorat (a FP es parla de pèrdua d’especialitzacions o d’obligatorietat de fer especialitats de la mateixa “família”  – perruqueria i biologia formen part de la mateixa, per posar un exemple).

Penseu què esteu disposats a intentar guanyar amb les futures mobilitzacions i feu-les…perquè el que tenim a perdre és molt i ja estar al tombar de la cantonada.El futur ja és aquí: mireu-lo.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Us anirem fent cinc cèntims del que ens han explicat aquí:

-No “toquen” el sou: es creen nous complements retributius, especialment tot allò que faci referència a l’horari d’especial dedicació al centre (“hores extres”? )
-El talant negociador del departament ha estat blanc: no ha existit.
-El Departament dirà quin tipus de plaça hi ha a cada plaça, farà propostes de noms (es donarà a les direccions llistes amb 20 persones i hauran de fer mínim 3 entrevistes per cobrir les substitucions al centre)
-Les direccions gestionaran la borsa: faran els nomenaments, les propostes de plantilla i cridaran a la gent que estimi oportú “singularitzant” els requisits (la combinació de varis d’ells pot fer la plaça “quasi-singular”).
-En cas contrari serà el Departament el que hagi de justificar expressament la seva contrarietat a les decisions de direcció.
-Aquestes places aniran en consonància amb el projecte de direcció i de centre
-La direcció del centre executarà com a cap de personal decidint els requisits complementaris, les funcions del mestre, reclamarà i confirmarà interins (mà d’obra no funcionària) que tingui més de 12 mesos d’antiguitat.

-Oblideu-vos de les classificacions anteriors laborals, a partir d’ara hi haurà:

  • ·Places de provisió especial: Equip directiu
  • ·Places específiques: que requereixin algun requisit concret
  • ·Places ordinàries : les “normals”, cobertes tan per funcionaris com per interins i altres substituts.

-Aquestes places es renovaran cada any.
-Es faran concursos pels tres tipus de places, un d’estatal i l’altre autonòmic
-Alguns d’aquests concursos seran individuals o en grup (equips directius)
-Les places específiques seran aquelles que acabaran esdevenint fixes amb noves condicions laborals
-Els equips directius podran fer remocions i cessaments:
Es pot suprimir la plaça, es pot canviar el lloc de treball o les seves característiques.
-En cas d’avaluació negativa:

  • ·Places de provisió especial (foten fora un dels membres de l’equip directiu): perden la plaça definitiva però tenen dret preferent al concurs.
  • ·Places específiques: perden la preferència, concursen com tothom.
  • ·Places ordinàries (interins i substituts), en cas d’avaluació negativa es passarà un informe, s’obrirà un expedient i desembocarà en cas de suspendre també davant inspecció l’expulsió durant dos anys de la borsa a més d’haver de començar el procés des de 0 (haver de fer prova específica, un mes de prova, als 4 mesos fer avaluació…)
  • ·Atenció a la “Manca manifesta de competència”: en cas d’aquesta avaluació negativa s’apartarà al professional de la docència mentre duri el procediment.

-Altres punts importants:

  • ·Pèrdua d’especialitat
  • ·Obligatorietat d’especialitat
  • ·No està clar que un substitu es pugui negar ni tan sols a anar a l’entrevista que el reclamin sense quedar penalitzat a la borsa.

Potser algunes d’aquestes coses no es concreten al decret, potser no s’apliquen, potser exagerem…el temps ho dirà, ja sabem com les gasta el Departament.

 

 

To the official site of Related Posts via Taxonomies.