I el millor fiasco és per a…SAGA & Linkat (Departament d’Educació)
Els i Les Mestres també tenim un món rera la feina que es veu, hem d’aplicar teoria, programar, dissenyar, crear, etc.Però com tot en aquesta vida ve entorpit a vegades des de dalt per nosesap qui.A vegades qui et fa la punyeta (no tot és rosa a la vida d’un mestre sobretot pel que fa a la feina, hi ha tensions i altres sinsabors més greus) és un company, algú del centre, el teu directe “superior” (cap d’estudis, direcció,equip directiu), el teu “indirecte superior” (inspecció educativa) o més encara, els superiors de tots, aquells que porten el Departament (i no em refereixo als treballadors rasos, als gestors/es que ens porten els comptes, a qui ens atén via telefónica, qui imprimeix les nostres llistes de substitucions als nomenaments -ara parlo en clau d’escola pública- sino als caps pensants que vés tu a saber què dissenyen i perquè – a vegades tens la sensació que en saps més que ells i això és símptoma de que alguna cosa no va bé -) sinó al conseller (és el que tenim a hores d’ara) i la seva “trouppe” .Aquí no parlaré de partidismes, però sí que algun dia parlaré de feina ben o mal feta i de responsabilitats directes i indirectes.
I tot això a què ve?
Ve a que aviat es celebraran els “Premis FIASCO“… i guaita que fan ara, que dues iniciatives del Departament d’Educació i que en principi són d’aplicació “obligatòria” (o si més no això es va desprenent poc a poc dels globus sonda que arriben a les escoles) als centres estan nominades i amb tots els punts per emportar-se la grossa.
Podem llegir a la web dels premis fiasco sobre el SAGA (el sistema que s’ha de fer servir per a les avaluacions i tal…)
“El descontentement del professorat amb el SAGA és evident cada vegada que s’acosten les avaluacions trimestrals. La dificultat a l’hora d’introduir les notes i actualitzar els expedients porta a molts mestres a acabar refent-ho manualment i moltes vegades les disfuncions de l’aplicatiu no permeten atorgar certes titulacions. Davant dels problemes, molts centres han tornat al Winsec que, tot i que és bastant obsolet, ofereix més fiabilitat que el modern SAGA.”
Alguns han arribat a viure situacions semblants a això (qualsevol semblança amb la realitat…està prou justificada!!!)
i sobre Linkat (el programari que tot ordinador en una escola hauria de fer servir un incís…jojojoojojojojojojojojojo…final d’incís – i altres distribucions de linux autonòmiques es diu això altre:
“Entre les distribucions de Linux per part de les diferents administracions públiques hi trobem iniciatives com Linkat, Lliurex, LinEx o Guadalinex. La distribució es fa seguint un model que va de dalt cap a baix i això implica que la dirigeixen les administracions i que no sorgeix de la necessitat real dels usuaris o de la comunitat de desenvolupadors.”
“És una opció respectable que les administracions impulsin i utilitzin el programari lliure tant pel suport a la filosofia del codi obert com per l’estalvi que aquest programari suposa. Malgrat això, es pot discutir si una distribució pròpia és la millor manera de dur-ho a terme.
Generalitzar és perillós però es pot afirmar que majoritariament les distribucions de Linux que fan les administracions no ha arribat al gran públic i s’ha quedat en l’àmbit propi on, a més a més, sovint topa amb les reticències de centres i funcionaris.”
Voteu i que guanyi el millor fiasco!! (sobretot si és educatiu, a vere si així cridem una mica l’atenció)
Un altre dia si em queda esma us explicaré més visicituts d’aquestes per a que veieu que no només el Departament d’Educació la caga, que en això no estan sols (com fer un curs de preparació a oposicions… sense oposicions per exemple…)
un consell: sigui qui sigui no us deixeu trepitjar, i si tot i així ho fan, queixeu-vos, entre tots i totes potser sí que millorarem l’educació d’aquest país!!!
Cuánta razón tienes…
Desafortunadamente, era la crónica de un “fiasco” anunciado, no por la idea, que en principio parecía buena, pero sí por la experiencia de otros proyectos similares, también basados en Java, que han acabado con problemas similares.
Espero que algún día el SAGA pueda cumplir los objetivos para el que fué creado, aunque creo que tendría que evolucionar mucho el Java para que se diera esta situación.
Saludos a todos los docentes y personal técnico que conocí en mis años de Winsec, en especial a Ramiro Arias de Celis, que creo que anda por León o Valladolid, con el que pasé la mayor parte del tiempo integrando las nuevas normativas que iban saliendo.
E. González
Co-Analista/Co-Programador del Winsec desde su nacimiento hasta su abandono en una carpeta llamada “obsoletos” de un disco duro.