No Gravatar

És molt trist que facis una broma amb les condicions laborals dels docents públics a Catalunya i no coli tenint en compte qui era el responsable de les mesures.
El que sembla una broma de mal gust és que encara no s’han repartit els dispositius ni entre el personal docent ni sobre tot entre l’alumnat que ho requereix. Voleu recordar què pot passar llavors?
No parlo ja de tenir companys i companyes als que se’ls ha acabat el nomenament just abans de vacances per reemprendre’l just després , escatimant no només el sou i vacances de tots aquests docents substituts sinó a més les corresponents cotitzacions a la Seguretat Social.
Segurament el que pot acabar fent el MUCE (o la majoria de sindicats, perquè sembla que això de la unitat vagi a la baixa) és una altra vaga, per la qual tenim més que motius per seguir-la més enllà de la situació educativa i social provocada per la pandèmia. Si cada substitut sense feina la seguís seria un autèntic èxit.
Un canvi educatiu és molt difícil de fer sense els mitjans tant humans com materials necessaris per la qual cosa o bé les administracions es posen les piles amb el personal i amb els diners que això costarà i la corresponent planificació o bé seguirem ancorats en el sistema del segle XIX en el que ens trobem la gran majoria. I el primer que ho patirà serà el nostre alumnat.

La nostra broma deia així:

El Departament d’Educació recontracta a tot docent substitut fins a final de curs

Després de repartir per cada docent interí i funcionari un ordinador el Departament d’Educació ha decidit contractar amb efectes retroactius tota persona que hagi prestat serveis a la borsa d’interins i substituts durant el present curs 2020-21. La principal justificació per prendre aquesta mesura ha estat la situació sanitària i les mancances detectades durant el primer trimestre als centres educatius pel propi Departament. En declaracions a Catalunya Ràdio el Conseller Bargalló ha afirmat que “Els nous pressupostos ens deixen marge per prendre aquesta determinació que donarà un impuls com mai s’havia vist al sistema educatiu del nostre país”.
Per la seva part el MUCE ha emès un comunicat unitari en el qual es congratulen que “per fi el Departament hagi fet marxa enrera en les retallades i que la codocència pugui ser una realitat a totes les aules de Catalunya”.

To the official site of Related Posts via Taxonomies.