No Gravatar

Al sr. Toni Ayensa i Forgas:

En un primer moment li anava a escriure el que em demanava el cos després de tornar de treballar les meves 6 hores al centre educatiu (perquè segurament no sap que les persones docents treballem fora de l’escola també, cosa contrària seria com dir que Xavi només treballa quan juga el partit) . Però després he recordat que vostè segurament és un ignorant. Sí: ignorant. No cal que busqui a les xarxes ni al diccionari com segurament li va ensenyar un d’aquests mestres que segons vostè no té dret a vacances. Ja li aporto jo la definició. Segons el DIEC :

Ignorant: adj. [LC] Que no sap res en general o amb relació a una cosa.

Espero que no s’enfadi pas, jo ho dic per la part final però es pot quedar amb la part amb la que més identificat es senti, això ja és cosa seva.
Fa una columna d’opinió en la que ,de dades, només en mostra cap al final, i, per desgràcia, són errònies. Parla de 105 dies de festa. Llavors comença a descriure els seus càlculs. L’escola finalitza el 22 de juny. És aquí que es denota que vostè és un ignorant respecte als horaris i calendaris dels treballadors dels centres escolars. Perquè aquest any, que jo sàpiga, les persones docents hem estat fins al 7 de juliol al centre, i les que no són docents s’estan la majoria del mes de juliol (si té dubtes pregunti en qualsevol dels 21 centres docents de la capital de la comarca, allà li contestaran).
Pel que fa a quan comença el curs, torna a ser un ignorant. L’escola obre oficialment el dia 1 de setembre, dia en que s’incorporen els docents (no parlarem dels dies anteriors quan equips directius ja estan amatents a tot el que sorgeixi per cobrir el seu personal i/o matricular alumnat de darrera hora.)
Però és que si parlem dels infants tampoc l’encerta, doncs la majoria de centres tenen esplais i altres activitats que cobreixen el final de juny, i bona part del juliol. Hi ha criatures que al dia següent d’acabar-se el curs escolar tornen a estar al mateix lloc, a la mateixa hora i fins i tot amb la mateixa motxilla. Així que, ras i curt, a l’estiu l’escola roman tancada durant el mes d’agost.
Però ja que afirma que vostè no sap què s’hi fa durant els dies de festa li explicaré un secret, que com que tampoc és gaire popular ni tan sols entre el mateix col·lectiu de mestres segurament li reportaria lectors si fes un treball acurat d’investigació.
Vostè sap que els dies que es pensa que són de vacances pels mestres són dies que realment al col·lectiu docent els compten com a no “treballats” ?
Coi, quin descobriment. No, no, que no es treballen, que no computen a l’hora de pagar el sou, com a la resta de treballadors. (i no parlo de les retallades , de substituts que se’ls acaba el contracte just en començar les vacances, no, parlo de la resta.) Així com molts mortals (funcionaris per exemple) sí cobren els caps de setmana que no treballen els docents no ho fan: ni mestres de primària ni professors de secundària. I com és que no cremen coses si els “esquilmen” (és la meva particular contribució al 25% obligatori en castellà) el sou? Doncs 1- perquè no som un col·lectiu avesat a cremar gaire coses i 2- perquè ens prorrategen el sou i ja ens hi hem acostumat . Cada mestre cobra 150€ menys que un funcionari de la seva mateixa classe al mes. A secundària , donada l’especialització i els preus dels serveis de les empreses privades la diferència va dels 600€ als 1500€ en determinades especialitats per a funcionaris de la mateixa classe.

Pensant-ho bé potser sí que té raó en part. Potser sí que al final ens assemblem als superherois, perquè per les condicions laborals que tenim (que els altres tinguin condicions horroroses no vol dir que no n’hi hagi d’alguns altres que les tenen moltíssimes millors que les nostres) i pels mitjans de que ens doten fem el que podem, i déu n’hi do el que aconseguim, fins i tot fem prou com per a que un dels nostres alumnes, un dia, en el futur, pugui escriure un article d’opinió contra els nostres suposats privilegis tot i ser un ignorant… en aquesta qüestió.

PD: Jo tampoc em ficaria en la seva feina…però no li fa una mica de cosa que el seu mitjà de comunicació encara tingui la seva pàgina web en construcció encara?. Segurament jo també sóc ignorant dels seus tempos i ordres.

To the official site of Related Posts via Taxonomies.