No Gravatar

Escric això mentre estic esperant el tren per anar a Barcelona.
Escoltem als mitjans preguntar-se com és que convoquem vaga si hi havia “lluna de mel”.
Quina lluna de mel?

Sabeu què? Trobo a faltar un motiu més per fer vaga: la falta de memòria. Però com que porto un temps treballat us en faré una mica, segur que em descuido coses, no estan totes les que són però són totes les que estan.

Recordo que:

-La llista anava per ordre, per tant a més experiència més treball.
-Quan em tocava, per ordre de llista, jo he pogut triar centre educatiu on substituir des del primer dia que porto treballant (més de 15 anys).
-Jo he tingut un nomenament de dos anys.
-Jo he tingut vacances pagades des del primer dia.
-Jo he treballat a la meva zona la majoria de vegades.
-Jo m’he pogut posar malalt i m’havien substituït des del primer dia.
Sí, tot això ha existit.
-Els meus primers anys laborals van ser treballant a mitja jornada, perquè abans quan hi havia una reducció de 2/3 es cobria amb 1/2, per la qual cosa l’escola guanyava unes hores (recordo poder coordinar-me amb la meva mitja molt més enllà dels passadissos)
-Quan un alumne tenia dictamen li corresponia una dotació específica per a aquell alumne concret.
-La formació del Departament acostumava a no ser sempre al centre i feta per personal del centre i a ser sufragada pel Departament en la majoria de cassos.

No se m’oblida que tot i tenir “la sort” de tenir feina:

-A mi em van anul·lar aquest nomenament de dos anys quan només va transcórrer un any.
-Recordo a gent com Ernest Maragall , amb el PSC ,Irene Rigau des de CiU o Josep Bargalló d’ERC (no mencionaré Cambray perquè és el que ara més sona i el tenim ben fresc) que van empitjorar radicalment les meves condicions laborals.
-Em van convertir d’interí a substitut d’un curs a l’altre, sense previ avís.
-Tot i treballar tot el curs no vaig gaudir de vacances perquè em tancaven el nomenament abans i me’l reobrien després.
-Em van reduir l’horari de treball a quasi només l’horari lectiu , perdent dues hores no lectives i 2,5h lectives (els patis). Sí, van ser capaç de deixar els infants només a càrrec dels funcionaris perquè al nostre horari tot això no hi era, ens el van escurçar.
-Això comportava també restar-me aquells dies i mesos de cotitzar a la Seguretat Social i de no tenir nómina la qual cosa em va portar diversos problemes.
-A diferència d’altres comunitats autònomes fa molt poc que ens van tornar aquelles pagues extres que ens devien.
-El pressupost de formació del Departament es va reduir en més d’un 90%.

Que no se m’oblidi que:

-Més o menys el 80% dels nomenaments de les vacants d’estiu d’aquest curs no han seguit ordre de llista.
-No hi ha un dia fix pels nomenaments, a vegades més, a vegades menys , i depèn de la delegació
-Les vacants extra que aquest curs havien d’arribar d’inici de curs, fruït de les mobilitzacions passades, han arribat un trimestre tard. Aquestes no s’han cobert amb nou personal en la seva majoria, s’han cobert amb mitges jornades que en el millor dels casos s’han convertit en completes.
-La llista ja no va per ordre, per la qual cosa és poc real i difícil de predir. Però sí puc explicar que una persona del meu entorn i que el curs passat va cobrir mig any treballat no li va baixar el número, li va augmentar. I aquest curs ha començat a treballar més tard, la qual cosa vol dir que el que ha guanyat d’experiència s’ho ha menjat la “ditcràcia”.
-La immersió lingüística actual no empara legalment el centre que hagi de fer el 25% d’assignatures troncals en castellà (és a dir que a sobre decideixen quina ha de ser l’assignatura feta en castellà) .Hi ha centres que l’apliquen, a contracor, però que l’apliquen.
-No hi ha de forma generalitzada , a cada centre, el personal específic necessari per atendre les necessitats del centre. Que aixequin la mà els centres que considerin que SÍ estan suficientment coberts.
-Quan es parla del 6% en educació, pública, a ser possible, ens referim a més personal. Dotar amb ordinadors, o PDI’s o taules o cadires pot ser acceptable sempre i quan hi hagi persones per gestionar-les.
-Actualment la gran majoria de formació oferta pel Departament és assessorament al centre fet molts cops pels propis companys del centre.
-Sóc un interí en frau de llei des de fa anys i encara no tinc garantit el meu lloc de treball, i si el perdo la indemnització serà pírrica.

To the official site of Related Posts via Taxonomies.