No Gravatar

Demà serà un dia agredolç.
En ma vida m’hagués imaginat que algun dia podria sentir-me tant contrariat en tan poques hores per una cosa que tan llunyana hauria de ser a mi. Al cap i a la fi sóc un simple mestre d’escola pública.

Però sóc un mestre d’escola pública que fa un temps vaig decidir dedicar una mica més del meu temps més enllà de l’escola. I em vaig ficar en el Moviment de Renovació Pedagògica més proper, on una companya m’hi va animar a entrar-hi. I, en paral·lel, començava a quedar amb un grup de mestres combatius que es plantejaven com fer front a la falta de millora no només de les condicions laborals sinó d’altres aspectes, com la segregació escolar o la democràcia en un centre públic. Demà serà un dia especial.

Per una banda la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica ens fa partícips del premi a tots els components del Moviment i tenim la sort de poder-hi assistir a l’entrega, i és que un reconeixement així és de totes les persones que ahir, avui i demà fan per la renovació pedagògica del nostre país.

Per l’altra, un cop més i ja he perdut el compte acudiré a la vaga unitària d’educació doncs si en els manifestos del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) surten paraules com “reunió decebedora” , “resposta del Govern nul·la” o “manca del compromís del Govern” és que hi ha motius per anar a la vaga. I fugint de paraules ben intencionades i un xic utòpiques parlem de mesures concretes i tassades:

Conceptes Quantificació Període d’aplicació
Reducció de l’hora
lectiva al personal
docent 23/18
45M€ 1/09/2019
Finançament de les
escoles bressol
16M€ 1/09/2019
Formació obligatòria en educació inclusiva als professionals de l’educació pública. 1M€ 1/09/2019
Creació d’una Unitat de diagnòstic i planificació per al traspàs
progressiu de l’alumnat dels centres
d’educació especial
cap a l’escola pública
ordinària amb el
traspàs proporcional
dels professionals.
1M€ 1/09/2019
Contractació de
professionals per a
l’atenció de l’alumnat amb NEE en temps de migdia a les escoles
públiques
10,75M€ 1/09/2019
Reducció ràtios:
P3 (20)                            1r ESO (25)
7M€+8M€=15M€ 1/09/2019
TEI a cada aula de P3 11M€ 1/09/2019
Creació de 5 centres educatius públics en
municipis amb dèficit de plaça pública
20M€  
Infermers/es escolars (Dep. Salut) 5M€ 1/09/2019
Gratuïtat de les PAU (120 € x 143.000) 5M€  
Taxes Universitàries (-30%) 90M€  
Taxes postobligatoris CFGS 20 M€  
TOTAL 240M€  

I el més curiós o graciós de tot: les persones que atorguen el premi i que ens consideren important pel país, i les persones que van decebre a la reunió del MUCE…són les mateixes.
Així que demà tindré l’ànima partida, però sigui al matí o a la tarda estaré amb la gent que es mou per l’educació, amb la gent que fa coses i és aquesta gent la que amb guardó o sense es mereix la més sincera de les felicitacions perquè hem de valorar la seva feina i també el meu més sincer agraïment perquè gràcies a acompanyar-los sóc el que sóc. Així que Felicitats!! i …ens acompanyeu? #VagaEducació16M

To the official site of Related Posts via Taxonomies.