No Gravatar

Actualització: m’alegro que al final, per no trencar la unitat sindical FETE-UGT torni a parlar de vaga “estàndard”.Dit això ara només fa falta que el MUCE parli d’un acte unitari al que hi pugui anar tothom.

Rebo aquest comunicat:

“FETE-UGT de Catalunya estudia no fer vaga general el dia 24 en educació

Barcelona, 1 oct. (EFE).- El sindicat FETE-UGT de Catalunya estudia no fer vaga tot el dia 24 d’octubre que ve i convocar-la només a la tarda en el sector de l’educació pública i concertada, malgrat que l’atur ha estat convocat pels sindicats a tot Espanya en contra del projecte de Lomce.

La secretària general de FETE-UGT de Catalunya, Amparo Burgueño, i el secretari de Comunicació, Joan Puntí, han informat avui als periodistes que dijous que ve la federació prendrà una decisió definitiva sobre la convocatòria de vaga general en el sector de l’educació.

Això no obstant, avui UGT ja ha portat la seva proposta de fer una vaga parcial a la tarda del mateix dia 24 d’aquest mes, incorporant a més a la convocatòria a l’escola concertada, a una reunió dels sindicats que formen part del Marc Unitari de la Comunitat Educativa de Catalunya (MUCE).

En aquesta reunió, el representant d’UGT de Catalunya ha posat sobre la taula la seva proposta i, més tard, ha abandonat la trobada en desacord amb la redacció del manifest que es pretenia fer unitari, han indicat fonts del sindicat.

La línia d’actuació de la recent elegida nova direcció de FETE-UGT de Catalunya va en el sentit de “no voler trencar la unitat sindical”, ha assegurat avui Burgueño, encara que s’aposta per convocar aturades parcials sostinguts en el temps “que facin mal” i no tant una vaga de 24 hores, que suposa una retallada significativa en el sou per als docents.

A més, considera que el procés de vaga del pròxim dia 24 no ha estat prou consensuat, pel que advoca per reflexionar sobre el resultat de l’última convocatòria del dia 9 de març, en el qual va participar el 30% dels docents.

La situació a Catalunya, raona la dirigent sindical, és diferent ja que s’han produït retallades salarials des de l’any 2010.

La resta de sindicats que componen el MUCE -CCOO, USTEC i CGT- s’han reafirmat avui en la convocatòria de la vaga del 24 i preveuen informar dijous que ve sobre la seva postura amb vista a aquesta convocatòria. EFE”

I jo dic interessant postura…la pregunta és, fins a quin punt hem d’arribar per a que el MUCE a Catalunya sigui una unitat “groga” com hem vist la marea verda de la que tant parlem i a la que tant recolzem tots? És que necessitem que ens facin un TIL per anar tots a una?
Com voleu unir als mestres no involucrats en aquestes coses (o deixar de cremar els que hi són) si ni vosaltres us poseu d’acord?
Sabeu què? Estic fart de discursos.Com que una imatge val més que mil paraules, us ho diré clar i català, amb només dues paraules:

MUCE! VULL AIXÒ

(però en groc)
marea-verde-Palma_ESTIMA20130929_0100_12

Palma_EDIIMA20130929_0245_13

(com ho aconseguiu és cosa vostra, per a això esteu, quan us poseu d’acord i tingueu un pla d’actuació ja ens avisareu 😛 )

Ja que hi som obrim un #debatmestresobre el tema . Què n’opineu? Què estaries disposat/da a fer? (és fàcil donar-li les culpes a un altre mentre “no toquin” el meu sou – algú està oblidant el 20% de retallades que ja portem o tot el que estan patint els nostres nens quan es queden sense tutor/a per baixa o sense TEI, o com es deixen de fer magnífiques coses per falta de personal)

*fotos de eldiario.es i d’estrelladigital.Comunicat d’Agència EFE

To the official site of Related Posts via Taxonomies.