No Gravatar

Actualització : En el tall del TN Vespre d’avui mateix ja no ha sortit la desafortunada afirmació sobre la ràtio (que sí ha sortit al TN Migdia) ,l’han substituït per una explicació de com canviaran els números durant els propers cursos.

Tal i com està el país ens aïllem dels moments d’actualitat i manipulacions i bàndols a favor d’uns i dels altres i comencem el curs treballant alguns, queixant-nos dels nomenaments injustos, telemàtics i no equitatius altres…
I llavors veiem notícies com aquesta en el que el Departament d’Ensenyament  destaca com a gran novetat que crearà un registre via internet on es posaran les notes des de P3…És a dir el Departament ven com a novetat el sistema SAGA (que ara canviarà de nom, en tot cas, ara es dirà Esfera) que alguns portem fent servir anys i panys (jo recordo el curs 2010-2011) per a introduir les notes i realitzar els informes, treure llistats determinats, etc. (sí gent aliena a la comunitat educativa, ja fa uns quants anys que si no els mestres els pobres administratius introdueixen les dades de tot l’alumnat a internet a través d’un sistema…bastant horrorós i poc intuïtiu , per cert)

Però el millor ve al final quan a preguntes dels periodistes Rigau debat sobre la conveniència de les baixes ràtios, preguntant-se si:

“Sempre un grup amb ràtio baixa té més bons resultats? -Si el mestre ho fa bé, sí”,”Què és més determinant: el mestre o la ràtio?”.

 

Irene rigau comparant ràtios altes vs. ràtios baixes (literal)
Irene Rigau comparant ràtios altes vs. ràtios baixes (literal). Imatge de TV3

Feta aquesta pregunta em va sonar molt familiar i em va recordar a una cosa que ja havia escoltat abans…


Minut 18:20

La consellera diu que ho tindríem aviat comparat: li animo a que ho faci,i a que publiqui les dades ja que la resta no hi podem accedir a les de les diverses proves que fa tot l’alumnat. És curiós que la rebaixa de grups de P3 d’aquest curs hagi acabat en aquesta emulació de l’ex ministre Wert.

Bonus track: Tot i que és Onda Cero, tot i que és per a tota Espanya els primers 30 segons, amb la connivència del periodista Carlos Herrera, són en perfecte català.Ho podeu comprovar posant el primer minut de l’entrevista.Ara bé, no sé si felicitar-los o denostar-los per fer aquest “joc”.Potser els animaria a que aquesta emissora, aquest periodista (que ara està en una altra) i els seus programes tinguessin més presència catalana o fossin emesos en català, més enllà d’una desconnexió territorial.Terribas o Basté no es posen a parlar en castellà per demostrar que el saben parlar.Aquí no ens calen aquests tripijocs.

To the official site of Related Posts via Taxonomies.